loader image

A Before and After Journey: The Emersons’ Kitchen Renovation

Sep 24, 2020 | Inspiration | 0 comments

Let’s take a look at Mr. and Mrs. Emerson’s extraordinary kitchen design journey as they complete renovations on their new home.

The previous owner’s design was drab and old-fashioned, incorporating a lot of wood and plain white counters. While a popular design years ago, the Emersons were looking for something far sleeker and sharper for their new home.

Deciding that they would not let themselves be limited by the current layout, they opted for a more sociable living space, even knocking down walls to achieve their ideal open kitchen layout.

For their kitchen renovation they opted for a more sociable living space, even knocking down walls to achieve their ideal open kitchen layout.

A Before and After Journey

They worked with Essex-based studio partner Regal Kitchens to bring their vision to life. With an area of over 40sqm to play around with, ideas abound about how best to create their dream kitchen and living space.

The couple wanted a hidden utility space that could be functional when in use but would also be able to blend seamlessly in with the rest of the kitchen when their appliances were put away.

Heeding their request, the designers created a modern, simple, and sleek kitchen aesthetic using lots of natural light, and minimalistic designs for their appliances.

Countertop

A beautiful quartz countertop added a touch of class and style to the design, held together by the dark surfaces of its cabinets, which were as functional as they were stylish, hiding an integrated dishwasher, sink, bins, and additional storage. The eye-catching countertop was a great contrast to the Alusplash splashback panels in a Warm Grey finish.

Open Space

For their kitchen renovation, the Emersons also wished for a social area, an open space that allowed them to host small parties where friends and family could mingle in relative comfort without bumping into bulky items. By keeping the lines of the kitchen simple and sleek, the space was designed to work effortlessly around the couple’s lifestyle.

Splashback

A brilliant accompaniment to this minimalist look was the use of the Alusplash splashback panels. They were the perfect backdrop for the kitchen walls, adding a dash of glamour and style with a high-gloss finish.

Alusplash’s unique aluminium-based splashback was the ideal cost-effective and stylish alternative to glass, acrylic, and tiles. The splashback panels are not only quick and easy-to-clean, but incredibly durable. And beyond that, these coloured high-quality splashbacks are also eco-friendly! It is certainly no wonder that the Emersons chose the Alusplash panels for their kitchen, an option that will keep their kitchen looking modern and new for years to come.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More Articles…

How To Design A Kitchen That Works For You

How To Design A Kitchen That Works For You

Deciding to turn your kitchen into your dream space is an exciting prospect, but the most important part of that renovation happens before the first tool is even picked up – in the design phase. While it can be tempting to ride the wave of latest...

Subscribe to the AluSplash Newsletter to keep up-to-date with the latest news and interior trends.